Victor T. Rusu la „Arte, carte şi capricii”

Victor Rusu Discover Bucovina

Artistul fotograf sucevean Victor T. Rusu a fost prezentat sâmbătă în emisiunea „Arte, carte şi capricii”, realizată de Liana Stanciu şi difuzată de TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+.

Expoziţia sa de fotografie cu genericul „Jazz-Photo”, care se află încă pe simezele City Gallery din incinta Shopping City Suceava, capătă astfel anvergura unui eveniment cultural de interes naţional.

Fotografiile alb-negru (prezentate în expoziţie cu dimensiunile 100 x 70 cm, imprimate pe suport pânzat întins pe şasiuri) realizate de Victor T. Rusu, prin care artistul fotograf sucevean a propus un nou concept artistic (jazz-photo), au făcut obiectul unui eveniment de lumină, muzică şi imagine care s-a bucurat de o receptare favorabilă din partea publicului.

Victor T. Rusu explică în secvenţa video difuzată de televiziunea naţională că „jazz înseamnă improvizaţie”, accentuând totodată faptul că arta fotografică nu constă doar în surprinderea unui moment de realitate, ci se bazează pe „compoziţie şi pe amănuntul semnificativ”.

Aş saluta demersul artistic al lui Victor T. Rusu cu formula lansată de Florian Lungu (realizator, alături de partenerul său, Mike Godoroja, al emisiunii „Noapte indigo” – TVR 2): „Să fie într-un jazz bun!”.

Sursa: Monitorul DE SUCEAVA

Leave a Reply