Mountain bike-ului oferă adepților de adrenalină senzații unice, descoperirea unor trasee montane desăvârșite, îmbinarea senzației de frică cu cea de plăcere. Acest tip de sport poate fi practicat de aproape orice biciclist amator de senzațional. Un alt avantaj al mountain bike-ul este faptul că nu este nevoie de un echipament adecvat, ci doar de o bicicletă performantă rezistentă la traseele lungi. Mountain bike-ul poate fi practicat de toți cei care doresc să descopere frumusețile munților.

Mountain bike în Bucovina

Bucovina are un potențial deosebit pentru practicarea cicloturismului în general și pentru cicloturismul montan (mountain biking) în particular, datorită reliefului favorabil, peisajului variat, multitudinii de atracții turistice naturale și culturale, toate pe fondul unei rețele dense de căi de comunicație favorabile mountain biking-ului.

Dacă vă aflaţi în sejur sau în vacanţă în Bucovina puteţi alege să petreceţi câteva ore, o zi sau întreaga vacanţă pe bicicletă, aventurându-vă fie pe drumurile forestiere şi poteci respirând aerul curat, însoţiţi de freamătul pâraielor repezi şi al pădurii, fie pe drumurile secundare ale satelor din zonă, bucurându-vă de atmosfera paşnică şi primitoare a acestora. Dacă nu dispuneţi de bicicletă proprie, puteţi apela la serviciile centrelor de închiriere a bicicletelor din Vatra Dornei, Gura Humorului sau Sucevița, ce vă oferă totodată acces la serviciile ghizilor locali, recomandări asupra treseelor sau posibilitatea organizării de excursii pe bicicletă pentru grupuri.

Pentru plimbări mai uşoare puteţi alege dintr-o varietate de trasee ce însumează aprox. 75 km, pe drumuri forestiere, comunale sau asfaltate. Dificultatea redusă a traseului vă va permite să vă bucuraţi din plin de frumuseţea şi autenticitatea peisajului local.

Pentru iubitorii de mountain-biking există o multitudine de variante cu grade diferite de dificultate, în toate masivele montane din zonă. Puteţi parcurge un întreg circuit ce însumează peste 80 km, cu un grad de dificultate ridicat, pe drumuri forestiere şi poteci ce străbat masivul Giumalău, Obcina Mestecănişului şi masivul Suhard. De asemenea, puteţi alege un traseu de coborâre, de circa 20 km (aprox. 5 ore) din Munţii Bistriţei către Barnar.

Centre de închiriere biciclete

Serviciul de Turism Salvamont Vatra Dornei

Adresă: Str. Gării nr. 2 (Casa de Cultură Dorna), Vatra Dornei 725700
Contact: Petru Ariciuc
Mobil: +40 (726) 686 687, +40 (754) 028 324
E-mail: salvamontdorna@yahoo.com

Centrul de Informare Turistică Gura Humorului

Adresă: B-dul Piața Republicii, (vis-a vis de Primăria Gura Humorului), Gura Humorului 725300
Contact: Alexandra Olar
Telefon : +40 (330) 100 394
Mobil: +40 (743) 013 165

Primăria Sucevița

Contact: Sorin Jolobai
Tel: +40 (230) 417 102
Mobil: +40 (742) 638 143
E-mail: sorinjolobai@yahoo.com

Foto: Carlos Iborra (Flickr)