River Raftingul este o activitate de recreere provocatoare. Această activitate presupune utilizarea unei plute gonflabile pentru a călători de-a lungul unui râu sau a altor ape. Raftingul este practicat mai ales în zonele în care apa râului este atât de rapidă încât devine albă. Această activitate a devenit un sport de recreere începând cu mijlocul anilor 70.

River rafting în Bucovina

Primăvara începe sezonul ideal pentru river rafting. Râul Bistriţa este unul dintre puţinele râuri din ţară care oferă condiţii foarte bune pentru această activitate, sectoarele pretabile pentru acest sport atingând gradul 3 de dificultate (pe o scară de la 1 la 5 – cel mai greu).
În amintirea plutăritului, pe râurile Bistriţa sau Dorna se poate organiza o coborâre cu barca, cu o durată de 1-4 ore, parcurgând cel mai spectaculoas sector al văii Bistriţei pe o distanță de 10 – 20 km, cu plecare fie din Vatra Dornei, fie din satul Crucea.

Sectoarele de rafting sunt:

Zugreni – Cheile Bistriței (21 km de la Vatra Dornei) cu o lungime de 1,2 km.
Toance – comuna Crucea (36 km de la Vatra Dornei) cu o lungime de 1.3 km.
Traseul se poate parcurge de 2 sau 3 ori pentru a da posibilitatea și membrilor mai puțin curajoși și care au cântărit dificultatea cursei de a decide dacă vor să ia parte la a doua, respectiv a treia coborâre.
Grup minim – 4 pers.
Grup maxim – 25 pers

Prețuri: 70-290 de lei / pers – tură
Traseu pe apă = 10 km
Web: www.bucovinaadventure.ro
Telefon: +40 (745) 434 643
E-mail: bucovinaadventure@gmail.com

Foto: Klearchos Kapoutsis