Schiatul este un sport de iarnă practicat cu schiuri cu legături cu călcâi mobil. Schiatul a evoluat de la schiul fond, datorită dezvoltării infrastructurii echipamentelor de transport a oamenilor (teleferice) în stațiunile de munte prin acestea schiorii erau duși până în vârful celor mai înalte pante, astfel încât bucuria coborârii pantelor lungi care altădată erau prea greu de urcat se putea face de mai multe ori.

Acest sport este popular oriunde ninge sau există zăpadă combinată cu pante ale munților și infrastructură. Astfel de pârtii de schii se găsesc în Europa, America de Nord, Japonia, dar nu numai acolo.

Schi în Bucovina

Bucovina este una din cele mai importante zone turistice ale României datorită peisajelor extraordinare, mănăstirilor și bisericilor renumite pentru picturile exteriore și interioare, tradițiilor și obiceiurilor sale. Bucovina începe să devină tot mai atractivă și pentru iubitorii sporturilor de iarnă, de la an la an inaugurându-se aici noi pârtii de ski. Pârtiile din Vatra Dornei, Gura Humorului, Mălini, Cârlibaba sau Câmpulung Moldovenesc nu sunt la fel de aglomerate ca cele din Valea Prahovei, iar opțiunile de petrecere a timpului sunt variate.

Stațiuni de schi în Bucovina:

Câmpulung Moldovenesc
Cârlibaba
Gura Humorului
Mălini
Vatra Dornei

Foto: David Broberg (Flickr)