Turismul ecumenic sau monastic autentic este practicat de cei care doresc să afle pacea sufletului propriu și un sfat înțelept, să se reculeagă și să se regăsească profund, într-un loc simplu și modest, precum chilia unei mănăstiri. Şi, nu o dată, pelerinii spun că după o zi sau cîteva ore petrecute într-o mănăstire şi-au aflat răspuns frămîntărilor, soluţie problemelor celor mai grele şi tămăduire suferinţelor trupeşti şi sufleteşti.

Turismul ecumenic în Bucovina

Atunci când vorbim de turism ecumenic în Bucovina ne referim, cu precădere, la minunatele și unicele mănăstiri bucovinene. Ele sunt sufletul turismului ecumenic din Bucovina. O parte dintre ele sunt înscrise și în lista patrimoniului UNESCO: Moldovița, Sucevița, Humor, Voroneț, Putna, Arbore.

De ce să alegi turismul ecumenic în Bucovina ? Pentru că aici ai parte de multă liniște, de curățenie, găsești o povață sau un sfat de la cineva care este dispus și dornic să te asculte. Primești o privire blândă, un zâmbet cald, o mână care să te aline. Pentru că dincolo de legendele și originile mănăstirilor, dincolo de curiozitate și dorință personală de a vedea ceva frumos închinat lui Dumnezeu, dincolo de o simplă lecție de istorie, dincolo de a admira o capodoperă de arhitectură unică și chiar dincolo de puternicul sentiment că timpul pur și simplu, aici, stă în loc, pelerinajul devine o căutare proprie, o curățire și liniște sufletească.

Foto: jlarribas (Flickr)