Turismul ecvestru este în prezent principala „disciplină-activitate” a sportului ecvestru de agrement. Sportul de agrement nu presupune o activitate susținută ci din contră, o activitate sporadică care permite călăreților să se delecteze călare pe trasee în natură atunci când timpul și resursa financiară le permite acest lucru.

Turismul ecvestru în Bucovina

Bucovina îţi oferă posibilitatea practicării turismului ecvestru în toate formele lui: echitaţie, plimbări cu calul de tipul „randonnée ecvestru” sau „randonnée sauvage”. Se pot organiza drumeţii scurte de câteva ore, de o zi sau mai lungi de câteva zile. Oferta de turism ecvestru este completată într-un mod fericit cu observarea naturii în cadrul pachetelor speciale oferite de Administraţia Parcului Naţional Călimani care dispune de 12 cai huţuli şi personal specializat în acest domeniu.
În cadrul Asociaţiei de Ecoturism Ţara Dornelor există o serie de turoperatori care oferă astfel de activităţi, dispunând de ghizi atestaţi pentru turismul ecvestru:

Călimani Mountain Ranger (Neagra Şarului)

Contact: Cătălin Ursache
Tel: +40 (754) 212 800
E-mail: ursachecatalin@yahoo.com

Administraţia Parcului Naţional Călimani (Vatra Dornei)

Contact: Claudiu Petre
Tel: +40 (733) 006 938; +40 (230) 374 197
E-mail: office@calimani.ro
Web: www.calimani.ro

Activitatea de turism ecvestru este concentrată în câteva centre de echitaţie, unde puteţi beneficia în principal de ture scurte sau de ture de iniţiere şi care pot constitui puncte de plecare pentru trasee mai lungi: Centrul Călimani Mountain Ranger, Neagra Şarului; Centrul Dorna Arini (lângă pensiunea Le Baron); Centrul Şaru Dornei.

Foto: Matěj Humpál (Flickr)