Localitatea este așezată în județul Suceava, în partea nordică a acestuia, în câmpia dintre râurile Suceava și Sucevița, la o distanță de 38 de km de municipiul Suceava.

Etimologia denumirii:

Există mai multe variante în ceea ce privește numele localității. Astfel, conform uneia dintre variante, numele “Rădăuți” provine din latinescul Rothacenum, loc unde romanii, după cucerirea Daciei, ar fi întemeiat o puternică și organizată colonie. O altă variantă sugerează că denumirea provine de la domnitorul Radomir (Radomirovți, prescurtat Radovți, de unde Rădăuți) în timp ce o altă variantă ne trimite la cuvântul polon “rada” care înseamnă “satul bucuriei” sau “satul sfatului”.

Te invităm în Rădăuți pentru că:

Este un municipiu din județul Suceava ce se întinde pe o suprafață de 3.230 ha având o populație de aproximativ 29.000 de locuitori. Din punct de vedere al suprafeței, este al treilea oraș ca mărime din județ și una din cele mai vechi așezări. Fiind amplasat foarte aproape de granița României cu Ucraina, există un lanț considerabil de unități de cazare la prețuri accesibile. În plus, nu este lipsit nici de atracții turistice datorită cărora vizitele în această localitate sunt o plăcere. Totodată, este localitatea în care a fost gătită pentru prima oară inconfundabila ciorbă rădăuțeană pe care trebuie să o guști atunci când ajungi în Bucovina.

Scurt istoric:

Prima atestare documentară a localităţii Rădăuţi a fost făcută în anul 1392, dar existența localității se pare a fi mai veche. Cercetările arheologice efectuate în Rădăuţi au scos la suprafaţă urme ale unor aşezări umane datând încă din perioada romanilor. Însă cel care a dat startul dezvoltării orașului a fost voievodul Bogdan I care, în locul unei bisericuțe de lemn, a ridicat biserica episcopală Sfântul Nicolae, astăzi fiind cunoscută ca și Mănăstirea Bogdana (după ctitorul ei).

Obiective turistice:

Mănăstirea Bogdana
Catedrala ortodoxă “Pogorârea Sfântului Duh”
Biserica romano-catolică
Biserica greco-catolică
Biserica lipovenească
Templul evreiesc
Muzeul de etnografie “Samuil și Eugenia Ioneț”
Atelierul de ceramică Colibaba
Grădina Zoologică
Herghelia Rădăuți
Clădirea care adăpostește gara orașului (monument istoric)

Primăria Municipiului Rădăuți

Adresă: Strada Piața Unirii nr. 2, Rădăuți, județul Suceava, România, 725400
Telefon: +40 (230) 561 140
Fax: +40 (230) 564 703
E-mail: relatiipublice@primariaradauti.ro
Web: www.primariaradauti.ro