Turiștii sunt tot mai atrași de Bucovina

 

Bucovina

În anul 2015, activitățile de promovare turistică a județului Suceava se vor axa, în principal, pe punerea în valoare a obiectivelor și atracțiilor antropice, moștenirii culturale, tradițiilor și obiceiurilor zonei.

Potrivit datelor furnizate de Direcția Județeană de Statistică, în primele 11 luni ale anului 2014, județul Suceava a fost vizitat de 237.800 de turiști, cu 7,3% mai mulți comparativ cu anul anterior și cu 8,7% în plus față de anul 2012. „Luând în considerare estimările privind gradul de ocupare a structurilor de cazare din județ în luna decembrie 2014, putem aprecia că numărul turiștilor cazați în județ a crescut față de anteriori. Acest lucru ne motivează în continuarea activităților de promovare turistică”, au spus oficialii.

Produsele turistice specifice județului Suceava vor fi făcute cunoscute prin intermediul materialelor de informare și promovare, precum și al ofertelor operatorilor economici și asociațiilor profesionale specializate. Manifestările cu caracter turistic la care va participa CJ sau pe care le va organiza în acest an au fost deja aprobate. Este vorba despre 15 evenimente printre care Târgul de turism al Republicii Moldova, Târgul de turism al României, Targul internațional de turism din Polonia, Târgul de turism al Bucovinei din Constanța, Târgul de turism al Bucovinei din Iași, precum și „Alpine-carpathian cooperation formum” din Polonia.

Sursa: www.ziare.com/suceava/

Foto: Alexandru Lates

Leave a Reply