Crâşma lui Moş Iordache

Crasma lui Mos Costache

Crâşma lui Moş Iordache din Şaru Dornei a devenit funcţională odată cu introducerea în cadrul Programului de iniţiativă comunitară LEADER+, a Proiectului de cooperare internaţională „European Country Inn” (Hanurile Europei Rurale), de către Regiunea Abruzzo şi Grupul de Acţiune Locală „Gal Marsica” în colaborare cu Consiliul Judeţean Suceava, pentru activarea unei reţele în zonele rurale europene, pentru valorificarea şi promovarea ofertelor turistice şi a produselor locale. Proiectul Hanurile Europei Rurale promovează universul rural prin modelul hanului tradiţional specific fiecărei zone.

Crâşma satului era un loc important, locul unde se „făceau şi desfăceau” multe din treburile comunităţii. Din necesitatea de a asigura vizitatorilor o ofertă variată de la atelierele lucrative unde se pot iniţia în practicarea meşteşugurilor tradiţionale (ţesut, încondeiat ouă, olărit, etc.) până la degustarea mâncărurilor specifice care valorifică produsele naturale din zonă, Crâşma lui Moş Iordache este un loc de popas în muzeu.

Meniul oferit este compus din nelipsitele sarmale cu mămăliguţă şi smântână fierte în oala de lut, hribi cu smântână şi hrean, pui cu smântână şi hrean, tochitură bucovineană, papanaşi cu dulceaţă de afine sau plăcinte „poale-n brâu”. Afinata întregeşte acest festin culinar combinată cu sucurile din fructe de pădure sau produsele tradiţionale din carne de porc sau brânză de oaie.

Rezervări pentru grupurile de turişti se pot face la telefoanele:
0744-218172 sau 0755-381353

Sursa: www.bucovinatraditionala.ro

Leave a Reply