Cele mai frumoase locuri din Bucovina (I)

Bucovina

În ultimii ani, foarte mulți români doresc să evadeze și să petreacă vacanțele peste hotare, fiind convinși că în România nu mai au nimic frumos de văzut. Cu siguranță se înșeală.

Bucovina este una dintre cele mai atractive şi frecventate zone turistice din România. Aici găsești ordine, oameni deschiși, respectarea tradițiilor și, nu în ultimul rând, un aer primitor ce te îmbie să revii ori de câte ori ai ocazia.

Îți voi prezenta azi 3 locuri, din frumoasa Bucovina, care te vor fascina, urmând ca în perioada următoare să revin cu noi articole despre alte locuri de poveste.

1. Muzeul Internaținal al Ouălor “Lucia Condrea” din Moldovița

oua-incondeiate

Se spune că omul sfințește locul iar doamna Lucia Condrea este dovada vie a acestui fapt pentru că pune atât de multă pasiune și suflet în tot ceea ce face.

În cei 23 de ani de participări la expoziții internaționale, Lucia Condrea a primit numeroase distincții, ajungând printre cei mai valoroși artiști ai lumii în acest domeniu.

foto: cartartsis.ro

2. Mănăstirea Voroneț

Albastru de Voronet

Mănăstirea Voroneț, supranumită „Capela Sixtină a Estului”, un complex monahal medieval construit în satul Voroneț, constituie una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Ștefan cel Mare.

Albastrul de Voroneț, după cum spune însuși numele, este o nuanță a culorii albastre specifică frescei exterioare a Bisericii Mănăstirii Voroneț. A fost produsă, se pare, pe baza unei rețete secrete, având la bază mineralul azurit.

foto: www.ordineazilei.ro

3. Salina Cacica

Salina Cacica

Salina Cacica, muntele de sare din Bucovina, este o salină aflată în localitatea Cacica (județul Suceava), înspre satul învecinat Pîrteștii de Jos.

Cele mai importante obiective ale Salinei Cacica sunt:

  • Capela romano-catolică Sf. Varvara – aflată la capătul scărilor cu 192 de trepte, la 21 metri adâncime;
  • Capela ortodoxă – aflată la adancimea de 35 metri, unde se desfășoară Orizontul I;
  • Lacul Sărat – este un lac artificial săpat manual de mineri la o adâncime de 35 metri, pe pereții căruia se găsesc cristale de sare;
  • Sala de sport – reprezintă locul ideal de petrecerea timpului liber și desfășurarea unor activități recreative: fotbal, volei, tenis etc.;
  • Sala de dans – denumita și “Sala Ing. Agripa Popescu” aflată la adâcimea de 37 metri, are dimensiuni relativ mari: 24x12x12 metri, iar la capete are 3 balcoane și ele săpate în sare.
foto: Costin Fetic

 

În concluzie, în Bucovina sunt locuri ce trebuie vizitate măcar o dată în viață!!!

foto: Sveduneac Dorin Lucian

Leave a Reply