Gura Humorului s-a alăturat luptei pentru titlul de “Oraşul Reciclării 2015”

Gura Humorului

Gura Humorului s-a înscris în cea de-a treia ediţie a competiţiei Eco-Rom Ambalaje „Oraşul Reciclării 2015”. Concursul este adresat tuturor oraşelor din România şi se va desfăşura pe o perioada de şase luni, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2015, timp în care 46 de municipii şi oraşe din România vor încerca să dovedească faptul că au cel mai performant sistem de colectare separată a deşeurilor de ambalaje.

Potrivit spuselor primarului acestui oraş, Marius Ursaciuc, sistemul de colectare separată a deşeurilor în Gura Humorului este pus la dispoziţia populaţiei începând din anul 2010, printr-un parteneriat încheiat între Eco-Rom Ambalaje, municipalitate şi SC Diasil Service SA. Ursaciuc a mai spus că evaluarea se face în baza unor criterii precum calitatea serviciilor de colectare separată a deşeurilor de ambalaje, cantitatea de deşeuri colectate separat pe fiecare locuitor, dar şi campaniile de conştientizare şi mobilizare a populaţiei pentru a separa deşeurilor de ambalaje derulate pe parcursul celor şase luni ale competiţiei.

La finalul competiţiei, câștigătorul va obține titlul de ,,Orașul Reciclării” și marele premiu care constă în amenajarea unui spațiu inedit de relaxare cu mobilier realizat din deșeuri reciclabile, în valoare de 12.000 euro. Parcul tematic va fi dedicat tuturor locuitorilor orașului care vor să se relaxeze și, în același timp, să afle o serie de informații utile despre reciclarea deșeurilor de ambalaje. De asemenea, Eco-Rom Ambalaje va premia și municipiile şi oraşele clasate pe locul al II-lea și al III-lea. Astfel, în localitatea care va ocupa locului al doilea va fi prezent timp de o săptămână un autocar hich-tech din cadrul programului educațional “Laboratorul Verde al Reciclării” prin care elevii claselor a III-a vor putea învăţa, într-un mod dinamic și creativ, despre importanța colectării separate pentru protejarea mediului. De asemenea, municipalitatea care va obține locul al III-lea va beneficia de o campanie de informare și conștientizare a populației cu privire la importanța separării deșeurilor de ambalaje, în valoare de 3.000 de euro, realizată cu sprijinul Eco-Rom Ambalaje.

Sursa: Suceava News 

Foto: Sorin Onișor

 

One Comment

Leave a Reply