Sâmbătă, 17 august, începe cea de XVI-a ediție a Festivalului Național al Păstrăvului, eveniment organizat an de an în pitoreasca localitate Ciocănești.

Programul zilei de sâmbătă începe la ora 7:00, când se dă startul la Concursul de pescuit „Cupa Bistrița Aurie”. De la ora 10:00 este programată o incursiune în Munții Suhard, care include și intrare la Mănăstirea „Sfânta Cruce”. Seara, de la ora 19:00, va avea loc un spectacol de muzică și poezie susținut de ștefania Iacob, Sorin Poclitaru, Gabriela Grădinaru, Maria Stoianov cu taraful, urmat, de la ora 21:00, de recitalul susținut de Andreea Bălan.

Duminică, 18 august, de la ora 12:00, va avea loc un concurs gastronomic, urmat de spectacolul „Geto – Dacii”, pe platoul „Ştefan cel Mare”. De la ora 14:00 este programată premierea gospodarilor care și-au împodobit casele cu motive tradiționale în anul 2019, după care va urma un spectacol folcloric oferit de Angelica Flutur, Ansamblurile „Obcina Stânișoarei” din Mălini, „Cetina” din Vama, „Florile Bucovinei” din Rădăuți, „Călineștii Maramureșului” și soliștii David și Miruna țăran, Ionuț Candrea, Oana Petrean, Gabriela Teișanu. Ziua se va încheia cu „Chef de râs” cu Valentina Fătu și Vasile Muraru și recitalurile susținute de Loredana Costea și Gheor­ghe Finiș. 

Leave a Reply