Ce să faci într-o vacanţă scurtă în Bucovina

Vacanta Bucovina

Bucovina este unul dintre acele locuri pe care cu siguranţă le vei recomanda străinilor, dacă te roagă să fii ghid pentru câteva momente. Vei pune pe lista de sugestii Bucovina, deşi nu ai vizitat-o neapărat până acum, pentru că ai auzit că este un loc de poveste. Şi, dacă tot sunt atât de bune sfaturile, de ce să nu mergi să te convingi?

Chiar dacă nu ai timp să te bucuri de toate minunile Bucovinei, este suficient să îţi faci o listă de obiective pe care merită să le vizitezi şi locuri în care să te relaxezi, iar vacanţa-i gata pregătită!

Şi, pentru că vrem să ai o vacanţă perfectă, te ajutăm să o pregăteşti ca la carte. Iată ce trebuie să te asiguri că vei vizita:

1) Unde te cazezi
Fie că alegi un hotel în Gura Humorului ori Campulung Moldovenesc sau o pensiune în Suceviţa, Putna, Vatra Dornei sau Moldoviţa, sfatul cel mai important este să… nu stai locului! Dacă ajungi într-o astfel de regiune, nu are sens să rămâi în cameră, ci să încerci să te plimbi cât mai mult.

2) Mănăstirile
Mânăstirile principale si parte din circuitul turistic sunt un must-do în excursia ta. De pildă, nu poţi rata Putna, după care poţi vizita Carlibaba şi Ciocăneşti, 2 sate demne de inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO pentru obiceiurile şi casele locului. Ciocăneşti a fost declarată în anul 2014 comună-muzeu datorită autenticităţii sale în ţară şi în lume, prin motivele naţionale tradiţionale, sculptate pe faţadele caselor majoritatii gospodarilor.

3) Stânele
De vei întâlni în drumul tău o stână, opreşte-te acolo şi cere să faci o degustare de brânză – la unele dintre ele poţi gusta şi 9 feluri de brânză delicioasă şi sănătoasă! Apoi, potoleşte-ţi setea cu apă pură de la izvorul C7-SECU (1.132 m altitudine). Dorna Candrenilor si Poiana Negrii sunt locuri pe care trebuie să le cunoşti!

4) Activități
În functie de sezonul turistic în care vizitezi Bucovina, poţi alege dintr-o varietate de activităşi: schi, săniuş, plimbări cu trăsura, pescuit, pelerinaje şi vizitarea mânăstirilor, fotografie, călărie, plimbare cu telescaunul în zona Gura Humorului sau chiar o plimbare cu “Huţulca”. Aceasta din urmă este o adevărată vedetă, fiind minunata mocaniţă care trece prin munţi(călătoria durează aproximativ trei ore, iar pe traseu mocăniţa străbate şi două sate).

5) Atracții de top
Deoarece ne-ar lua câteva pagini întregi să descriem toate locurile pe care le poţi vedea, iată un shortlist cu atracțiile de top pe care nu trebuie să le ocoleşti atunci când îţi stabileşti traseul: Biserica Catolică de la Cacica, Mânăstirea Bogdana din Rădăuţi- primul monument de artă medievală din Moldova, Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina, Gura-Humorului, Muzeul Satului Bucovinean din Suceava, Muzeul Etnografic din Solca, Muzeul de Istorie din Suceava, Muzeul Lemnului şi Muzeul Vânătorii din Câmpulung Moldovenesc, Muzeul Ouălor Încondeiate de la Moldoviţa. Mai trece pe listă și Cetatea de Scaun din Suceava, rezervaţia Pietrele Doamnei din Masivul Rarău, codrii Seculari de la Slătioara şi Salina Cacica.

Aşa că, dacă vrei să îţi petreci următoarea vacanţă într-un loc plin de poveste şi privelişti minunate, nu uita să iei în calcul şi Bucovina.

Sursa: www.xplorio.ro

Foto: Daniel Carcea (Flickr)

Leave a Reply