Rezervația naturală de tip mixt, „Pietrele Doamnei”, este o arie protejată de interes național situată în județul Suceava, pe teritoriul administrativ al orașului Câmpulung Moldovenesc.

Căi de acces:

  • din Câmpulung Moldovenesc prin Izvorul Alb până la Cabana Rarău: aproximativ 14 km, drum pentru 4×4;
  • din Câmpulung Moldovenesc prin Pojorâta și până la Cabana Rarău: aproximativ 22 km, pe un drum cu pietriș;
  • din Vatra Dornei prin Chiril pana la Cabana Rarău: aproximativ 35 km, drum pentru autoturisme cu garda înaltă.

Scurtă descriere:Rezervația naturală ”Pietrele Doamnei”, al cărei nume provine tocmai de la formațiunea de stânci calcaroase aflate pe teritoriul său, se dezvoltă altitudinal între 1.150 m și 1.550 m.

Rezervația naturală a fost declarată arie protejatăși reprezintă o zonă montană  de un deosebit interes geologic, peisagistic, floristic și faunistic ce adăpostește un număr de specii de plante (floarea-reginei, floarea de colț, papucul doamnei, argințica, jneapăn) și animale (cocoș de munte, ciocănitoare de munte) dintre care unele foarte rare.

Rezervația mixtă „Pietrele Doamnei” „găzduiește” Peștera Liliecilor și Piatra Zimbrului, o formațiune care creează un perete vertical, înalt de 100 m și cu o lungime de 600 m.

Ajuns în vârful Pietrelor Doamnelor te vei bucura de o panoramă deosebită asupra rezervației Pietrelor Doamnei  și a celorlalte atracții deosebite din zonă precum Piatra Șoimului.

Pe lângă frumusețea locului și spectaculozitatea acestor formațiuni, „Pietrele Doamnei” au și o legendă care spune ca în aceste locuri, bine ascunse de stânci, se află o parte din averea domnitorului Petru Rareș.

Foto: Tudor Ghioc

Leave a Reply