Rezervaţia de fag de la Dragomirna se află pe teritoriul comunei Mitocul Dragomirnei şi face parte din trupul de pădure Chilia, fiind cuprinsă la o altitudine care variază între 380-450 m.

Căi de acces: La această rezervație se poate ajunge pe 2 trasee: (1) drumul comunal Suceava – Mănăstirea Dragomirna, până la mănăstire și apoi urmând drumul cunoscut sub numele de “Trei meri” pe o distanță de 1,6 km până la rezervație și (2) pe șoseaua națională Suceava – Siret, până la intersecția cu satul Pătrăuți, se trece de localitate și pe drumul forestier “Trei meri ” se ajunge la rezervație.

Scurtă descriere: Rezervația Făgetul – Dragomirna este o rezervație de fag care se află, actualmente, în administrarea Ocolului Silvic Pătrăuţi. Această rezervație protejează făgetul secular natural în proporție de 97%, de vârstă cuprinsă între 90 și 110 ani. Intâlnim: molid, pin silvestru, stejar, paltin și frasin. Arborii au diametre de 35-56 cm și înălțimi de 35-40 m. Fauna este tipică pentru zona împădurită colinară: cerb carpatin, cerb lopătar, căprior, mistreţ, vulpe, lup, pisică sălbatică, iepure, jder etc. Iar dintre păsări se găsesc fazan, sitar, buhă/bufniţă, uliu şorecar, cioară , gaiţă, ş.a.