Muzeu Gura Humorului

„Muzeul e arsenalul cel mai puternic cu care un popor îşi apără originea, identitatea şi tot ce a moştenit de la străbuni.” – Iosif Sterca-Șuluțiu 

Iată care sunt cele 5 muzee pe care nu trebuie să le ratezi atunci când vii în Bucovina:

1. Muzeul Obiceiurilor Populare – Gura Humorului

Muzeu Gura Humorului

Situat în centrul orașului, în imediata vecinătate a Primăriei, Muzeul Obiceiurilor Populare datează din 1958, fiind construit ca și muzeu etnografic reprezentativ pentru Gura Humorului.

Program: 8:00 – 16:00; luni: închis (acces parțial).

© foto: Marius S (Flickr)

 

2. Muzeul Lemnului – Câmpulung Moldovenesc

Muzeu Campulung Moldovenesc

Muzeul, situat în zona centrală a municipiului Câmpulung Moldovenesc, reprezintă o adevărată capodoperă a culturii româneşti din secolele XVIII şi XIX. A fost inaugurat în iunie 1936, iar pentru realizarea acestuia au contribuit Constantin Leontieş, I.H. Sîrghie, Ilie Veslovschi, Ion Pîşlea şi, mai ales, muzeograful Constantin Brăescu.

Program: luni – duminică / 9:00 – 17:00.

Foto: www.romania-redescoperita.ro

 

3. Muzeul Hanul Domnesc – Suceava

Hanul Domnesc Suceava

Hanul Domnesc din Suceava este un fost han medieval construit la mijlocul secolului al XVII-lea în centrul orașului Suceava, pe Strada Ciprian Porumbescu nr. 5. În prezent, aici funcționează Muzeul Etnografic din Suceava.

Program: aprilie – octombrie de la 10.00 la 18.00;

octombrie – aprilie de la 09.00 la 17.00.

Foto: www.salutbucovina.ro

 

4. Muzeul Lingurilor – Câmpulung Moldovenesc

Muzeu Campulung Moldovenesc

Muzeul Lingurilor de Lemn(Casa-muzeu profesor Ion-Țugui) se găsește în județul Suceava, în localitatea Câmpulung Moldovenesc (la 90 km de Suceava sau 42 km de Vatra Dornei). Este o casă cu două etaje, în care lingurile sunt așezate pe stative, pe pereți, pe tavane, pe balcon sau la ferestre.

Program: deschis permanent vizitatorilor.

Foto: ghidulmuzeelor.cimec.ro

 

5. Muzeul Satului Bucovinean

Muzeul Satului Bucovinean

Muzeul Satului Bucovinean este un muzeu în aer liber din municipiul Suceava, care pune în valoare patrimoniul cultural-arhitectonic de factură populară din Bucovina. În prezent dispune de un număr de peste 30 de obiective: case tradiționale din lemn, anexe gospodărești, instalații tehnice populare, ateliere meșteșugărești, construcții comunitare.

Program: 15 aprilie – 15 octombrie de la 10.00 la 18.00

15 octombrie – 15 aprilie de luni – vineri : 8.30 – 15.30

Foto: www.infoturism-moldova.ro

4 Comments

Leave a Reply