Duminică, 21 ianuarie, Vatra Dornei sărbătorește Ziua Mondială a Zăpezii la Domeniul Schiabil „Veverița – Parc” într-un eveniment impresionant, la a XIII-a ediție a acestei tradiții globale. Stațiunea montană din județul Suceava se alătură celor 114 locații din 38 de țări care sărbătoresc această zi sub patronajul Federației Internaționale de Schi.

Scopul Zilei Mondiale a Zăpezii, conform worldsnowday.com, este de a atrage următoarea generație către sporturile de iarnă. Federația Internațională de Schi cooperează cu toți cei implicați în sporturile de zăpadă pentru a organiza evenimente menite să promoveze practicarea acestor sporturi. Până acum, au avut loc peste 4.500 de evenimente de Ziua Mondială a Zăpezii, cu peste 2,7 milioane de participanți.

Evenimentul de la Vatra Dornei, pregătit de Euroski, școala oficială de schi a stațiunii, va include lecții gratuite de schi și snowboard pentru copii, un atelier de siguranță pe pârtie și o paradă a mascotelor pe schiuri, la care sunt așteptați copii și tineri costumați în personaje din filme și desene animate. În plus, vor fi concursuri pe zăpadă, iar participanții talentați vor fi recompensați.

Michel Vion, secretarul general al Federației Internaționale de Schi, a transmis un mesaj de mulțumire către toți cei implicați în organizarea acestui eveniment, evidențiind importanța muncii lor în atragerea copiilor către sporturile de zăpadă. Participanții la World Snow Day în Vatra Dornei vor beneficia și de oportunitatea de a îmbunătăți abilitățile lor de schi și de a descoperi frumusețea și adrenalina acestui sport sub îndrumarea unor instructori experimentați. Evenimentul va avea loc pe Pârtia „Parc” din Vatra Dornei, aducând bucurie, distracție și spiritul sporturilor de iarnă în inima comunității.

© foto: worldsnowday.com

Leave a Reply