Febra pregătirilor Sărbătorii de Paşti începe cu mult timp înainte, în timpul Postului Mare, iar una din cele mai vestite preocupări ale bucovinenilor este încondeiatul ouălor, un obicei prezent şi în alte zone ale ţării, dar nicăieri nu este adus la nivel de artă, cum se întâmplă în Bucovina.
Înscripţionarea unui astfel de ou este un lucru foarte migălos, care cere multă răbdare, pricepere şi un deosebit gust. Tehnica utilizată este veche, iar pentru realizarea ei sunt necesare ceară de albine şi foarte multe culori vii, care în final vor alcătui o cromatică deosebită.
Cu cât Învierea ’’se simte’’ mai aproape, gospodinele grăbesc pregătirile pentru prima zi de Paşti, zi în care toată familia, aflată în jurul mesei îndestulate şi după ce a postit cele şapte săptămâni, va gusta din bucatele pe care Domnul le-a dat cu atâta dărnicie.
În Noaptea Sfântă la biserică se adună întreaga colectivitate creştină, unde Slujba de Înviere va dura până dimineaţa, când toate gospodinele vor primi binecuvintarea bucatelor din partea preotului.