Descoperă Satul Bucovinean, un sat de poveste

Undeva în ținutul magic al Bucovinei, pe Valea Moldovei, un sat ”mai altfel” așteaptă să fie descoperit. O vizită pe aceste meleaguri este precum o călătorie înapoi în timp către tradițiile, portul și așezările din inima Bucovinei de odinioară, spre un tărâm odihnitor desprins dintre veacuri. Cu siguranță vă întrebați ce fel de așezare poate fi una ca aceasta, ei bine, vă spunem că e vorba despre Satul Bucovinean, un complex de vacanță format din case vechi tradiționale bucovinene autentice.

Dar care este povestea caselor din Sat? Sunt 7 case în total, unele din vremea ocupaţiei austro-ungare. Cea mai mare şi mai veche are în jur de 200 de ani. Casele  au fost adunate de pe munţii din jurul comunei sucevene Breaza şi apoi coborâte cu ajutorul căruţelor trase de cai. La poalele muntelui, mai mulţi meşteri, au reușit, bârnă cu bârnă şi cărămidă cu cărămidă, să refacă toate casele, mobilierul şi sobele. Acum, toate arată de parcă ar fi fost construite acolo, în urmă cu peste 100 de ani. Iar înăuntru sunt bundiţe, cămăşi, ştergare cu motive populare, războaie de ţesut şi lăzi de zestre, scoarte, țoluri realizate de femeile din Breaza.  Toate acestea sporesc aspectul tradițional al încăperilor.

Satul desprins parcă din poveștile copilăriei noastre se află  în județul Suceava, comuna Breaza, mai exact în locul „Pârâul Negrei”, la o distanță de 94 km de Suceava, la 30 km de Câmpulung-Moldovenesc și la 13 km de Fundu Moldovei.

Pentru cei care își doresc să petreacă o vacanță de poveste într-un mediu autentic bucovinean, Satul Bucovinean este alegerea potrivită. Fiecare casă este compusă din dormitor, camera de zi spațioasă și baie. Căldura și apa caldă sunt asigurate de centrala termică pe lemne, însă nu lipsește soba în care se poate face focul. Deasemenea, fiecare casă este dotată cu televizor.

Copiii care vin  în Satul Bucovinean,  se pot bucura  un mic spațiu de joc compus din tobogan, leagăne și căsuțe, toate din lemn, construite și șlefuite de meșterii locali. De asemenea, oaspeții ce poposesc în Sat pot servi mâncăruri tradiționale cu specific bucovinean, deja celebre pentru gustul bun, dar și pentru ingredientele naturale deosebite.

2 Comments

Leave a Reply