În fiecare etapă a vieții mă aflu într-un loc diferit dar inima mea e mereu acasă, aici în Bucovina.
Și nu-mi pot imagina un alt loc în care să mă simt atât de bine ca aici pentru că Bucovina mea este frumoasă și are acel „ceva” pe care nu-l mai găsești nicăieri. Este o bijuterie a țării cu cele mai frumoase și tradiționale zone din România.
Iată câteva dintre aceste locuri:
1.Casa muzeu Nicorescu din Vama
Această casă tradițională bucovineană este proiectul de suflet al unui cuplu din Suceava. Povestea proiectului lor începe în urmă cu mai bine de 20 de ani, când, fascinați de frumusețea unei case pe care vecinii lor voiau să o demoleze, s-au hotărât să o salveze. Au cumpărat-o, apoi au mutat-o bucată cu bucată în propria gospodărie și i-au dat din nou viață.
Acum, casa, veche de peste două sute de ani, este o adevărată atracție pentru turiștii care vin să viziteze satul.
2.Casa Poveste. Pensiunea – Muzeu din Câmpulung Moldovenesc
Ansamblul „Casa Poveste” este situat în partea nordică a Masivului Rarău, pe valea pârâului Șandru, oferind oaspeților săi o oaza de liniște în mijlocul naturii. El se întinde pe o suprafață de aproximativ 2 hectare și cuprinde un iaz în care puteți pescui crapi, un foișor cu gratăr si ‘rula’ (cuptor).
Soții Savin au salvat trei case tradiționale și au făcut un loc de poveste în Câmpulung Moldovenesc: Casa Poveste – un loc de o frumusețe rară.
3.Muzeul Satului Bucovinean din Suceava
Organizat în apropierea Cetăţii de Scaun a Sucevei, Muzeul Satului Bucovinean, cel mai tânăr dintre muzeele în aer liber ale României, s-a înfiripat în deceniul al VIII-lea al secolului trecut, când satul bucovinean dispunea de nenumărate monumente de arhitectură populară, şi a prins contur după 1990, când noi gospodării şi instalaţii tehnice populare au fost transferate, reconstruite şi deschise publicului vizitator.
Imaginea de ansamblu a muzeului reflectă organizarea şi activitatea complexă a unui sat, imaginat ca o sinteză, model al satului bucovinean.