Festivalul Hribului este o manifestare anuală gastronomică și etno-folclorică ce are loc la sfârșitul lunii septembrie, în comuna Vama, din județul Suceava, comună ce este așezată între cele două râuri, Moldova și Moldovița, „străjuind” intrarea în Carpații Orientali, respectiv în Transilvania.
Scopul festivalului este acela de a pune în valoare specificul bucătăriei bucovinene, prin valorificarea resurselor ecologice locale și mai ales pe baza fructelor și ciupercilor de pădure, precum și turismul cultural și obiceiurile bucovinene.
Festivalul aduce în atenția participanților, savoarea borșului de hribi dres cu smântână (la cazan), gustul de neuitat al tocăniței de hribi cu smântână și mămăliguță, al dolofanelor sarmale cu ciuperci de pădure, zacuștelor cu bureți, salatelor cu pepinci de toamnă, al chifteluțelor de bureți cu maioneză și încă multe alte preparate din bucătăria locală, totul stropit cu afinată, frăgată, zmeurată, tot atâtea licori faimoase, preparate din fructe de pădure. Alte produse ce sunt prezentate în cadrul târgului se numără, deasemenea, și brânză, lapte, carne, peşte/păstrăv în cobză sau afumat, toate fiind produse tradiționale locale.
Programul manifestării include expozitii concurs pe teme culinare și produse pe bază de hribi și alte ciuperci de pădure; expoziții ale meșterilor populari din Vama și ale invitaților din alte localități bucovinene; degustări din produsele expuse cât și din ceaunul cu tochitură și cel cu mămăligă; parada cântecului și dansului popular susținute de tinere speranțe ale folclorului bucovinean; joc și voie bună.