Bucovina la Înălțime – Monumente UNESCO

Manastirea Sucevita

Bucovina, regiunea istorică de mare valoare a țării, este cunoscută pentru mănăstirile construite de foști domnitori și boieri moldoveni (Mușatinii, Alexandru cel Bun, Ștefan cel Mare, Petru Rareș, Ștefan Tomșa, Alexandru Lăpușneanu, Familia Movileștilor ș.a.), fiecare cu culoarea sa specifică: Voroneț (albastru), Humor (roșu), Sucevița (verde), Moldovița (galben) și Arbore (combinație de culori).

Bucovina (în germană Buchenland = Țara fagilor), devenită Ducatul Bucovinei în Imperiul Austriac, este o regiune istorică cuprinzând un teritoriu de 10.441 km² care acoperă zona adiacentă orașelor Rădăuți, Suceava, Gura Humorului, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Siret și Vicovu de Sus din România, precum și Cernăuți, Cozmeni, Zastavna, Vășcăuți pe Ceremuș, Vijnița, Sadagura și Storojineț din Ucraina.

În periplul nostru prin Bucovina, am reușit să imortalizăm prin fotografie și filmare aeriană, 7 din cele 8 monumente UNESCO prin care Bucovina a devenit atât de celebră, și pe bună dreptate!

În acest montaj veți vedea Mănăstirile pictate din nordul Moldovei – monumente UNESCO: Humor, Voroneț, Moldovița, Sucevița, Arbore, Pătrăuți și Suceava. Din păcate ne lipsește una din ele, Probota, dar cu siguranță la anul o vom adăuga în această colecție de imagini minunate.

Sursa: Ghid Video Turistic

Foto: Zig Zag prin Romania

Leave a Reply