Rezervația Tinovul Găina-Lucina

În Obcina Mestecăniș, în mica depresiune Lucina de sub vârfurile Chitca Mare și Mică, se află la altitudinea de 1.200 de metri tinovul pe pârâiașul Bilcani, afluent al Văii Lucava.

Căi de acces: Din DN 17 (E 576) Vatra Dornei – Suceava se desface la Pojorâta drumul ce urcă pe Valea Moldovei spre Izvoarele Sucevei. În localitatea Moldova-Sulița (30 de kilometri de la Pojorâta) se află gura pârâului Lucava. Pe aceasta, în sus, prin Cheile Lucavei se urcă la Lucina. De aici, la o distanță de doi kilometri se află tinovul.

Scurtă descriere: Rezervația se află pe raza comunei Moldova – Sulița, în cătunul Lucina, la stânga pârâiașului Bilcani, ce se unește cu valea pârâului Găina în tinovul cu același nume, la o altitudine de 1200m . Perimetrul rezervației se prezintă ca un podiș adâncit la mijloc și lărgit spre margini. Întregul bazin hidrografic se mărginește la nord cu vârfurile Lucina (1590m), Știrbul ( 1479m), la vest cu Chitea Mare (1394m ) și Chitea Mica (1361m), iar spre sud și sud-est cu muntele Găina (1425m).

În zonă predomină pinul silvestru în amestec cu mesteceni și elementul boreal, mesteacănul pitic, precum și merișor, afin negru și salcia de mlaștină. Fauna este reprezentată de cerbul carpatin, căpriorul, mistrețul, râsul, ursul, lupul, jderul iar avifauna este reprezentată de vinderelul roșu, acvila de munte, gaița, corbul.